Viime jouluna meiltä lähti herkkuja.
Tehtiin Rockyroadia ja pähkinäsuklaata.
Rocky Road
500 g suklaata (mulla oli marabown perus maitosuklaata suurin osa ja hitusen fazerin sinistä)
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
150 g lakritsipaloja
100 g pieniä vaahtokarkkeja
2 dl suolapähkinöitä
1 prk (n. 400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
50 g voita
150 g lakritsipaloja
100 g pieniä vaahtokarkkeja
2 dl suolapähkinöitä
1 pussi ranskanpastilleja
Pinnalle
100g valkosuklaata ja vaahtokarkkeja
Palastele suklaa kattilaan ja lisää joukkoon voi ja kondensoitu maito. Kun kaikki palaset ovat kadonneet seoksesta, sekoita joukkoon palastellut karkit ja pähkinät. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Ripottele päälle vaahtokarkkeja ja sulata valkosuklaa, jotta saat tehtyä raitoja vielä pinnalle.
Jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi, voi olla yön ylikin.
Superhyvää!!
Pähkinäsuklaa
250g suklaata (mulla Faerin sinistä)
pähkinäsekoitusta oman maun mukaan
Sulata suklaa, rouhi pähkinät ja sekoita keskenään.
Laita pikkuisiin karkkivuokiin ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Tai vaikka rockyroadista ylijääneitä karkkeja (neiti koristeli)
Jääkaappiin kovettumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti