tiistai 28. syyskuuta 2010

Ihqupinkkiä neidille ja myssyä vauvalle...

Tytölle säärystimet pinkistä Novitan Tenneseestä. Puikot 2,5. Ihan perus 1o, 1n. 


Vauvalle norjalaismyssy, lankana Schachenmayr Nomotta Extra merino Big, puikkoina 2,75 bambut (eka kertaa bambupuikot käytössä, ihanat!) 79 silmukkaa. Ohje löytyy tästä postauksesta, tein tuon keskimmäisen mukaan.


Ostoksiakin on tullut tehtyä!
Viikonloppuna koulutusmatkalla Tallinnassa poikettiin pikaisesti Karnaluksissa.
 Osoite K.A. Hermanni 1, jonkun matkaa Stoccalta Tartu mnt:tä eteenpäin. (maks. 2,5km satamasta). Aivan mieletön paikka, tukkuliike. Jättimäinen halli, jossa on ihan kaikkea käsitöihin liittyvää! Lankoja, kankaita, puikkoja, helmiä, välineitä, ihan mitä vaan. Ja megahalvalla. Vain käteinen käy, molemmat käyvät vielä loppuvuoden, eurot ja kruunut, vuodenvaihteessahan sieläkin vaihtuu euroihin.
Saaliina 10kerää tummanruskeaa Schachenmayr Nomotta Extra merinoa, 10 kerää Schachenmayr Nomotta Extra merino Big mustaa ja 4 kerää valkoista. Sekä 2.75 bambupuikot. Enemmänkin olisi jäänyt haaviin, mutta aika oli rajallinen, vain 30min.. Sielä olisi saanut kulumaan tuntitolkulla aikaa. Tuttuihinkin törmäsin, Satu K ja Meiju olivat myös parin muun kera ostosmatkalla, ja mun saaliini kalpenee heidän rinnallaan :D

Allekirjoitus

7 kommenttia:

SannaKoo kirjoitti...

Söpöt tekeleet ja vau mitkä ostokset! Puhuit halpuudesta, annatko hintaesimerkkiä?

Linda kirjoitti...

Taas oot saanut ihania juttuja aikaiseksi. Ja kivat lankasaaliit!

Kyllä teiän pitäis vaan kokeilla kestoilua kun sä saisit näppärästi ihania villahousuja aikaiseksi vaikka noista merinolangoista.. ;) Olis ihanan pehmeää ja lämmintä talvivauvalle! Niin ja suosittelen ohuita merinovilliksiä kertistenkin päälle ulkopäikkäreille ja yöksi! Ulos pitkät villikset on paras aluskerrasto eikä kutita kun on hyvää lankaa. Tai merinovillaneuloksesta ommellut puolipotkarit on myös loistavat! Lämmittää ja estää ohivuotoja (meillä ainakin kertikset ilman villiksiä falskasi yöllä yhtä usein ellei useammin kuin kestot)

Noniin, joko mä tarpeksi kehuin vanhoja kunnon villahousuja?! ;D

Prinsessa Pieni kirjoitti...

Sanna: tosi monet langat olivat n. 2e/kerä, kun täälä sillä hinnalla ei saa yhtään mitään. Puikkojen ja oikeastaan kaiken hinnat olivat ihan eri luokkaa kun täälä suomessa.

Linda: taidan tehdä villikset ulkoilua varten, mutta kyllä mä oon niin laiskiainen, että me pysytään kertiksissä :D Olisko sulla vinkata jotain hyvää ohjetta, ajattelin tehdä yli pitkät lahkeet, että voi kääntää, samoin vyötärön.

Satu kirjoitti...

Mä neuloin viime vuonna yhdet kivat pinkit vauvan pitkälahkeiset pöksyt.. blogista löytyy.

Kiva saalishan sulle kertyi! Mäkin yritän kuvata omani viimeistään viikonloppuna.

Linda kirjoitti...

Mun lemppariohje on "villapöpät":
http://www.ullaneule.net/0108/ohjeet_villapopat.html

Ohjeessa on hahtuvalankaa mutta oon tehnyt myös merinosta (Reggae) ja tuli ihanat. Koko saa olla vähän pienempi jos käyttää kertiksen päällä. Reggae on muuten ihana lanka, värivalikoimaa on paljon ja iso puikkosuositus joten tulee nopeesti valmista. :D

Vähän on pakko kiusata viel..pari kestovaippaa päivässä ei teetä lisätyötä kun voi heittää ihan normaalin 60 pyykin joukkoon. Ja ne vähentää jätemäärää niin ja niin hirveesti vuodessa. ;D Vauva kun vähän kasvaa niin katos kesällä ois kiva laittaa joku söpön värinen tasku-/aio-vaippa nurmikolla kelliessä. Ja ne on kyllä superhelppoja ja nopeita tehdä. Osaanko olla aika rasittava?? ;)

Prinsessa Pieni kirjoitti...

SatuK. Kävin kurkkimassa, aika söpöset ovat :)

Linda. Et sä ihan vielä :D Reggae ei sano mitään, pitääkin käydä kuukkeloimassa. Huomasin jo pohtivani, että mitäs sinne villiksien alle :O Tällä menolla saat mut osakäännytettyä ;D

Linda kirjoitti...

Reggaeta saa mm.Titityystä mutta ainakin Taikapilvessä on paremmat värivalikoimat. Kyllä mulla olis hyvät vinkin villisten alle laitettaviinkin mutta ehkä en tuputa enempää, kysele sitten jos haluat tietää materiaaleista/kaavoista (mulla on koneella yksi ihana vastasyntyneen vaippakaava ym..) ;D